Hoofdcontent

Financiële ondersteuning sport en cultuur

Iedereen moeten kennis kunnen maken met sport en cultuur. De gemeente Gorinchem doet er daarom alles aan om sport en cultuur mogelijk te maken voor iedereen in Gorinchem. Voor sommige kinderen en volwassenen is dit helaas niet vanzelfsprekend. Om eventuele uitsluiting te voorkomen kun je voor kinderen een beroep doen op Stichting Leergeld en bij Avres een toeslag aanvragen voor volwassenen.

 

Stichting Leergeld

Stichting Leergeld wil graag dat alle kinderen kunnen meedoen, ook de kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Stichting Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4-18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Hierdoor kunnen kinderen bijvoorbeeld meegaan op schoolreis, gaan sporten of op muziekles. Ook zijn er mogelijkheden voor het regelen van (tweedehands) fietsen of zwemlessen. Meer informatie over financiële hulp is te vinden op de website van Stichting Leergeld.

 

Avres - Regionaal declaratiefonds

Bij een laag inkomen blijft er vaak geen geld over voor bijvoorbeeld het theater of een sportclub. Bij Avres kunt u een bijdrage aanvragen voor sport en cultuur. De toeslag voor sport, cultuur en onderwijs is € 116,- per jaar voor volwassenen. U kunt deze vergoeding onder andere gebruiken voor: bibliotheek lidmaatschap, contributie voor een sportclub, cursusgeld, sportkleding en -materiaal, theater, et cetera. Op de website van Avres is meer informatie te vinden.