Hoofdcontent

Wie zijn wij?

WELKOM BIJ LOEVESTEIN
Loevestein is een rijksmuseum op een UNESCO-werelderfgoed locatie. Meer dan 665 jaar geleden is de eerste steen van het middeleeuwse kasteel gelegd. Vandaag de dag kunnen we rondlopen op de plek waar al die jaren geleefd, gevochten, verdedigd en gestreden is. Geschiedenis op de plek waar het écht gebeurd is.

HUGO DE GROOT
Een van de meest prominente figuren die ooit in Slot Loevestein gevangen heeft gezeten, is de beroemde Nederlandse rechtsgeleerde Hugo de Groot (1583-1645). Na twee jaar gevangenschap is hij op spectaculaire wijze ontsnapt in een boekenkist. Zijn nalatenschap is van grote waarde. Tijdens en na zijn gevangenschap las en schreef Hugo vele boeken. Zijn bekendste werken zijn "Mare Liberum" (De Vrije Zee), waarin hij schrijft over het recht op zee en vrije handel en "De Jure Belli ac Pacis" (Over het recht van oorlog en vrede). Zijn boeken zijn nog steeds van invloed op het moderne internationaal recht.

SOLDATENHUISJES
Binnen de vesting van Loevestein zijn de soldatenhuisjes een interessante bezienswaardigheid. Deze gebouwen werden oorspronkelijk gebruikt als huisvesting voor de soldaten die de vesting bewaakten. De huisjes boden onderdak aan de manschappen en hun gezinnen. Ze waren klein en bescheiden, maar vormden het hart van...

Aanstaande activiteiten:

15 juni - 10:00 uur
Alle leeftijden
16 juni - 10:00 uur
Alle leeftijden
Datum: bekijk activiteit
4 en 5 jaar
Datum: bekijk activiteit
8 en 9 jaar
Datum: bekijk activiteit
4 t/m 12 jaar
Datum: bekijk activiteit
6 en 7 jaar